PRAKTISCHE INFORMATIE

Absentie
Als uw kind ziek is, kunt u dat voor schooltijd telefonisch melden. De leerkracht houdt een absentielijst bij, waarop de aard van afwezigheid wordt aangetekend. Alle absentielijsten worden bewaard en gearchiveerd.

Schooltijden  groep 1 t/m 8

maandag  8.30 - 14.30
dinsdag  8.30 - 14.30
woensdag  8.30 - 12.00 (groep 1 vrij)
donderdag  8.30 - 14.30
vrijdag  8.30 14.30

Weekopening /  weeksluiting
Op maandagochtend verzorgt het team de weekopening, waarbij de hele school aanwezig is. Ouders zijn hierbij van harte welkom en na afloop staat de koffie voor hen klaar. Op vrijdag sluiten we de week om 14.00 uur weer samen af.  In deze weeksluiting presenteren de kinderen aan de rest van de school en de ouders, waar ze die week aan gewerkt hebben. De weeksluiting  wordt iedere week door een andere stamgroep verzorgd. In de agenda van de nieuwsbrief wordt ruim van te voren aangekondigd welke groep wanneer aan de beurt is.

Sloffen in de school
Wij vinden het belangrijk dat de kinderen volop kunnen genieten van het spelen en ontdekken in onze grote schooltuin. Om zandinloop tegen te gaan hebben wij er daarom voor gekozen om in school de schoenen uit te doen. Kinderen dragen in school gymschoenen of sloffen. Ook is het mogelijk om overhoezen voor de schoenen te bestellen via www.schoffies.info

Groente/fruit
Voor de pauzes gelden de volgende afspraken:
*Tijdens de pauzes eten wij alleen groente, fruit of een boterham.
*Geef niet te veel mee.
*Drinken in een flesje is handiger dan in een beker, want bekers lekken vaak en vallen snel om.
*We voeren een milieubewust afvalbeleid. Daarom hebben we afgesproken geen pakjes of blikjes mee naar school te nemen, maar afwasbare flesjes.

Lunchpauze
Rond 12.00uur eten de leerkrachten met de kinderen in de groep. Na het eten wordt er lekker buiten gespeeld en om half één begint het lesprogramma weer.

Gymnastiek
De kleuters hebben iedere dag bewegingsonderwijs. Ze hebben hiervoor gymschoenen met elastiek of klittenband nodig. Deze blijven op school.
De kinderen van de midden- en bovenbouw gymmen 2 keer per week in sporthal de Steense. De kinderen mogen hun gymtassen op school aan de kapstok laten hangen.
Wel graag regelmatig tussendoor even de kleding wassen.
- De middenbouw gymt op dinsdagmiddag en woensdagochtend
- De bovenbouw gymt op maandagmiddag en vrijdagochtend

St. Franciscusschool     Lycklamaweg 14, 8471JX Wolvega     t 0561-614022     info@stfranciscusschool-wolvega.nl brinnummer: 05KA, Margreet Langen (directeur): 0612821433