DE KINDERKEI

De Kinderkei


De Kinderkei verzorgt voor de St. Franciscusschool de buitenschoolse opvang en de peuteropvang.

Wij beschikken daar over een eigen gezellige ruimte in onze blokhut op het schoolplein en wij maken daarnaast gebruik van de ruimte in school. Wij werken met vaste leid(st)ers. Er zijn volop spelletjes, speelgoed en knutselmaterialen en wij kunnen dansen en bewegen in onze eigen grote speelruimte. Ook hebben we een prachtige buitenruimte, die uitdagend is ingericht: wij maken gebruik van het schoolplein en de sportvelden.
Als Jenaplanschool stelt de St. Franciscusschool het kind centraal. Die filosofie sluit naadloos aan op die van de Kinderkei. Dat geldt ook voor de grote aandacht voor de natuur en dieren. Net als de school besteedt de Kinderkei veel aandacht aan buiten zijn, bezig zijn met de natuur (bijvoorbeeld in de moestuin en in de vorm van het zorgen voor huisdieren) en het gebruik van natuurlijke materialen. 

Bij peuteropvang op de St. Franciscusschool gaat uw kind mee op reis naar natuurlijk ontdekken en leren. Het geeft de peuter een unieke mogelijkheid om zich spelenderwijs en in eigen tempo te ontwikkelen.
U en uw kind leren de St. Franciscusschool al kennen en zo wordt de stap naar de basisschool kleiner.
De peuteropvang is voor kinderen van 2 tot 4 jaar.
Net als bij de basisscholen in Weststellingwerf wordt er bij De Kinderkei gewerkt met Pit! “Programma Individuele Talentontwikkeling”. Op een speelse en leuke manier wordt er gewerkt met thema’s, om zo de ontwikkeling van kinderen te stimuleren. Zo creëren wij een doorgaande lijn met het basisonderwijs

De voordelen van opvang bij de St. Franciscusschool:

  • Uw kind kent de andere kinderen van de opvang al van school.
  • Het is in school en daardoor een vertrouwde omgeving voor uw kind.
  • Er is geen vervoer nodig wanneer de kinderen uit school komen, omdat de BSO op dezelfde locatie plaatsvindt.
  • De kinderen kunnen naar hartenlust spelen op het groene buitenterrein.


Heeft u vragen of interesse in buitenschoolse opvang of peuteropvang op de locatie St. Franciscusschool, dan bent u altijd welkom om een vrijblijvende rondleiding aan te vragen.
U kunt hiervoor contact opnemen met: 0561-851066 of via de website.

Vriendelijke groeten van Carina, Corrie, Janine, Marco en Marloes
Pedagogisch Medewerkers van de Pinguïns en de Zebra's

St. Franciscusschool     Lycklamaweg 14, 8471JX Wolvega     t 0561-614022     info@stfranciscusschool-wolvega.nl brinnummer: 05KA, Margreet Langen (directeur): 0612821433